Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Hannah bakt cakepops en cakebonbons
  • Hannah bakt cakepops en cakebonbons
  • Hannah bakt cakepops en cakebonbons

Hannah bakt cakepops en cakebonbons

Limburg Bakt

De populariteit van kookprogramma’s op tv neemt haast groteske vormen aan. Bovendien verschijnt het ene na het andere kookboek in de etalages van de boekwinkels en op de digitale boekenplanken in de webshops. In de slipstream van het koken, groeit eveneens de belangstelling voor bakken. De hype rondom het tv-programma Heel Holland Bakt is daar een voorbeeld van. Nummer 1 wil niet achterblijven in deze trend en presenteert de nieuwe rubriek Limburg Bakt. Eén groot verschil: geen hoofdrol voor volwassen hobby- en beroepsbakkers en vooraanstaande juryleden, maar voor de tienjarige Hannah. Ze laat zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Speciaal voor de paasdagen maakt Hannah deze keer lekkere, vrolijke paascakepops en paascakebonbons. Cakepops, prachtig versierde bolletjes cake, net als een lolly op een stokje, zijn de nieuwste baktrend.

Ingrediënten voor het beslag:
- 200 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- twee eieren op kamertemperatuur

Ingrediënten voor de versiering:
- candy melts (smeltchocolade)
- icing of fondant
- discodip

Keukenspullen:
- mixer of garde
- spuitzak met spuitmondje
- spatel
- siliconenmal (paashaasjes)
- cakepopsstokjes

Bakt2_1

Stap 1
Maak het beslag. Voeg de boter, de suiker, het bakmeel en de eitjes samen en mix dit tot een glad beslag. Je kunt er naar wens eventueel nog een smaakstof aan toevoegen. Doe het beslag in een spuitzak en vul de mallen. Maak de mallen niet helemaal vol, want het beslag rijst nog een beetje in de oven.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak vervolgens de cakepops en cakebonbons in vijftien tot twintig minuten goudbruin. Haal ze dan uit de oven en laat ze in de siliconenmal afkoelen. Snijd eerst netjes de overtollige cake weg voordat je de cakepops en cakebonbons uit de mal haalt. Haal de afgekoelde cakepops en cakebonbons uit de mal.

Stap 3
Smelt de candy melts volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je witte chocolade, dan kun je die nog eventueel kleuren met eetbare kleurstof. Doop de stokjes eerst ongeveer een centimeter in de smeltchocolade en steek ze dan in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de candy melts en versier ze met discodip, icing of fondant. Ik heb gekozen voor icing, want ik houd niet van dat gepriegel met fondant. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

Bakt2_2

Resultaten

290 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.