• Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg
  • Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg

Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Genieten van kwaliteit, creativiteit en eenvoud
  • Genieten van kwaliteit, creativiteit en eenvoud
  • Genieten van kwaliteit, creativiteit en eenvoud
  • Genieten van kwaliteit, creativiteit en eenvoud
  • Genieten van kwaliteit, creativiteit en eenvoud
  • Genieten van kwaliteit, creativiteit en eenvoud

Genieten van kwaliteit, creativiteit en eenvoud

‘We vinden het belangrijk dat gasten hun eigen culinaire route kunnen bepalen’

In het Belgische Rekem-Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht, ligt Restaurant Floc. Een bijzondere plek met een markante naam. Een blik op de menukaart leert ons dat die prima in orde is, onder meer door een aantal specialiteiten van het huis. Zeetong meunière (vierhonderd of zeshonderd gram), Wagyu en diverse wildgerechten laten u proeven van het seizoen.

Gedeelde passie
Troe en Emile Bleijlevens runnen samen met hun dochter Restaurant Floc. De familie vormt een enthousiast en gastvrij team met een gedeelde passie voor lekker koken, goed eten en uitgebreid tafelen. Een hartelijke ontvangst is daarbij vanzelfsprekend. ‘Gasten moeten zich op hun gemak voelen’, vinden ze. ‘Geen tierlantijntjes, gewoon gezellig genieten in een ongedwongen sfeer. Een huiselijke en familiale ambiance is een belangrijk onderdeel van onze filosofie. Dat weten onze gasten te appreciëren. Ze voelen zich thuis en blijven lekker lang tafelen.’

Floc de Gascogne
Het restaurant heeft zijn naam te danken aan het streekgebonden aperitief Floc de Gascogne, een wijn met een zoete en fruitige afdronk. Floc betekent bovendien bloemenboeket. Talrijke vazen en bloemen benadrukken het kenmerkende huiselijke karakter van Restaurant Floc.

Eigen culinaire route
Restaurant Floc legt de focus op kwaliteit, creativiteit en eenvoud. U geniet er van smaakvolle gerechten gemaakt van eerlijke producten tegen een correcte prijs. Dochter Troe en Emile zijn fervente aanhangers van de Frans-Belgische keuken. Emile neigt naar de klassieke, traditionele keuken terwijl Troe een creatieve en speelse touch toevoegt aan de gerechten. ‘We werken op onze eigen manier en zijn complementair.’ Gasten kunnen à la carte eten of kiezen voor een herfstmenu.

Geen afgewogen porties maar wel een sorbetje tussen de gangen. Alle wijnen kunnen per glas besteld worden. ‘We vinden het belangrijk dat gasten hun eigen culinaire route kunnen bepalen. De een laat zich immers graag verrassen met seizoensgebonden en creatieve elementen, de ander heeft zijn keuze reeds gemaakt voordat hij de kaart heeft geopend. Iedereen kan hier zichzelf zijn.’ De kaart is momenteel uitgebreid met het wildmenu, zorgvuldig samengesteld uit seizoensgebonden smaaksensaties en kleurrijke ingrediënten. Een aanrader.

Resultaten

416 resultaten

Restaurant Floc
Steenweg 8 / Rekem-Lanaken (B)
T 0032 89 466 649
www.floc.be

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan