Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Gebrande langoustine met structuren van groene appel en yoghurt
  • Gebrande langoustine met structuren van groene appel en yoghurt
  • Gebrande langoustine met structuren van groene appel en yoghurt
  • Gebrande langoustine met structuren van groene appel en yoghurt
  • Gebrande langoustine met structuren van groene appel en yoghurt

Gebrande langoustine met structuren van groene appel en yoghurt

Koken met Servais

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Deze editie is het de beurt aan Servais Tielman, eigenaar en chef-kok van restaurant Cucina del Mondo in Heerlen, dat eind vorig jaar zijn eerste Michelinster ontving. Servais ging aan de slag met IJslandse langoustines, appel en yoghurt.

Ingrediënten
1 IJslandse langoustine maat 6/8
200 gram yoghurt
1 Elstar-appel
100 gram rettichwortel
1 radijs
jonge plantjes
bloemetjes
1 deciliter vers appelsap
0,5 deciliter olijfolie
100 gram sushi-azijn
100 gram suiker
1 deciliter water
peper en zout

Bereiding
Zorg voor een super verse, grote langoustine. Pel de langoustine tot de staart en zorg ervoor dat het darmkanaal volledig verwijderd is. Leg de langoustine op een plaatje stand-by om à la minute afgebrand te worden. Maak van één deciliter azijn, één deciliter water en honderd gram suiker een zoetzuur vocht. Schil de rettich en snijd deze in flinterdunne plakken. Steek de rettich rond uit en leg deze op het zoetzuur vocht. Snijd de radijs in flinterdunne plakken en leg deze klaar om à la minute te dresseren. Maak van de appelsap, de olijfolie en de sushi-azijn een vinaigrette en breng deze op smaak met peper en zout. Hang de yoghurt twaalf uur in een doek op. Na twaalf uur mag de hangopyoghurt op smaak worden gebracht met peper en zout. Brand de langoustine af en breng deze op smaak met peper, zout en olijfolie. Nu is het de kunst om alle componenten samen te brengen op het bord in de juiste verhouding. Succes met de bereiding en eet smakelijk.

Resultaten

293 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.