• Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg
  • Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg

Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Gamba’s met risotto en knoflookspinazie vergezeld met truffelolie en gemarineerde radijs
  • Gamba’s met risotto en knoflookspinazie vergezeld met truffelolie en gemarineerde radijs
  • Gamba’s met risotto en knoflookspinazie vergezeld met truffelolie en gemarineerde radijs

Gamba’s met risotto en knoflookspinazie vergezeld met truffelolie en gemarineerde radijs

Koken met Dennis

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1. Een heerlijk gerecht dat je als lezer thuis zelf kunt bereiden voor gezin, familie of vrienden. Chef-kok Dennis Leenders van Van der Valk Hotel Stein-Urmond deelt graag deze receptuur van gamba’s met risotto.

Receptuur voor zes personen

Risotto
400 gram risottorijst
1 liter bouillon (vis)
2 eetlepels olijfolie
klontje boter
1 ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
2 glazen droge witte wijn
70 gram roomboter
115 gram geraspte Parmezaanse kaas

Gamba’s (maat 16/20)
5 gamba’s per persoon
klontje boter
2 tenen knoflook gesnipperd
Knoflookspinazie
1 kilogram verse spinazie
2 tenen knoflook gesnipperd
1 ui gesnipperd
zeezout en zwarte peper

Gemarineerde radijs
250 gram radijsjes schoon
2 deciliter frambozenazijn
100 gram suiker
1 theelepel zeezout

Truffelolie
2 deciliter zonnebloemolie
50 gram truffelsalsa (te verkrijgen bij normale supermarkt)

Garnering
verse kerveltakjes

Bereidingswijze

Stap 1 | Risotto

Zet een pan met een klontje boter op het vuur en laat daarin de knoflook en het uitje fruiten. Voeg dan de risottorijst toe en bak deze kort mee tot deze glazig wordt. Blus af met witte wijn en voeg de bouillon toe. Breng dit al roerend aan de kook. Zodra het gekookt heeft, laat je de risotto op laag vuur rustig verder garen totdat deze de volledige bouillon heeft opgenomen (circa twintig minuten).

Stap 2 | Truffelolie
Zet de olie op laag vuur in een pannetje met de salsa en laat deze rustig doortrekken gedurende de voorbereiding van het gerecht.

Stap 3 | Gemarineerde radijs
Snijd de radijsjes in kwarten en doe deze in een voorverwarmde pan met een klontje boter samen met de suiker en laat de suiker smelten. Blus de radijsjes af met de frambozenazijn en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met zeezout en laat vervolgens op laag vuur staan tot aan het dresseren van het gerecht.

Stap 4 | Knoflookspinazie
Verhit een pan met olie en fruit daar de knoflook en het uitje in aan. Voeg erna de spinazie toe en bak deze zonder dat ze verkleurt lekker aan. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Laat op laag vuur staan tot het dresseren van het gerecht.

Stap 5 | Gamba’s
Bak de gamba’s aan beide kanten in een goed hete pan met een klontje boter en wat knoflook tot deze mooi gaar zijn.

Stap 6 | Risotto
Als de risotto de gehele bouillon opgenomen heeft, voeg je de roomboter toe en de Parmezaanse kaas en maak je hem af met zeezout en zwarte peper.

Stap 7 | Dresseren van het bord
Alle componenten zijn klaar om gedresseerd te worden op het bord. Risotto in het midden van het bord en daarop leg je de spinazie. De gamba’s worden met de kop omhoog ertegenaan gezet en daaroverheen komen speels de radijsjes. Als laatste maken we het af door het gerecht te voorzien van truffelolie en kerveltakjes.

Smakelijk eten.


Resultaten

228 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.