Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

FAZANT MET ZUURKOOL
  • FAZANT MET ZUURKOOL
  • FAZANT MET ZUURKOOL
  • FAZANT MET ZUURKOOL

FAZANT MET ZUURKOOL

Koken met Frans

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Frans van Wissen bestiert sinds 2000 samen met zijn echtgenote Brigitte Herberg Sint Brigida in het rustige dorpje Noorbeek. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit, kiezen ze in hun zaak voor kleinschaligheid en eenvoud. Speciaal voor deze rubriek componeerde Frans een smaakvol wildgerecht. Het recept is gebaseerd op twee personen.

Ingrediënten
1 fazantenhen
50 gram boter
2 gesnipperde sjalotten
15 gram gerookt spek
1 eetlepel ganzenvet
200 gram zuurkool
100 milliliter Noorbeekse Pinot Gris
100 milliliter kippenbouillon
1 takje tijm
5 jeneverbessen
3 blaadjes laurier

Bereiding
Bestrooi de fazant met peper en zout en bak deze rondom goudbruin aan, te beginnen met de zijkanten. Blus af met bouillon. De fazant vervolgens garen op matig vuur. Bedruip de fazant regelmatig met braadjus. Fruit de sjalot in het ganzenvet. Rookspek erbij bakken. De zuurkool omspoelen in water om het minder zuur te maken. Doe dan de zuurkool bij de sjalotten en het spek. Blus af met Noorbeekse Pinot Gris en bouillon. Voeg tot slot de kruiden toe. Op laag vuur garen. Snijd de poten van de fazant en de borstfilets van het karkas en leg dan het vlees even terug in de jus om het warm te houden. Serveer de fazant op de zuurkool. Erg lekker bij dit gerecht is natuurlijk aardappelpuree.

Eet smakelijk. Kom dit gerecht ook eens proeven in onze Herberg Sint Brigida in Noorbeek.

Resultaten

293 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.