Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Exclusief wonen in het Jekerkwartier
  • Exclusief wonen in het Jekerkwartier
  • Exclusief wonen in het Jekerkwartier
  • Exclusief wonen in het Jekerkwartier
  • Exclusief wonen in het Jekerkwartier
  • Exclusief wonen in het Jekerkwartier

Exclusief wonen in het Jekerkwartier

NIEUWBOUWPROJECT LOOIERSHOF

IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN MAASTRICHT WORDT OP DE LOCATIE VAN DE VOORMALIGE VERMICELLIFABRIEK DE LOOIERSHOF GEREALISEERD.

Door dit exclusieve nieuwbouwproject, bestaande uit 38 ruime woningen en ondergrondse parkeergelegenheid, wordt rustiek en exclusief wonen in hartje centrum dicht bij alle voorzieningen werkelijkheid.

Het plan bestaat uit appartementen en grondgebonden woningen. De architectonische uitwerking van de locatie ademt de sfeer van stijlvolle romantiek en nostalgie naar een rijk industrieel verleden. Het ontwerp is daarnaast gebaseerd op belangrijke belevingswaarden als licht, lucht en ruimte.
Door een ruime verdiepingshoogte en grote raamopeningen hebben toekomstige bewoners alle vrijheid om de woning naar eigen smaak in te richten.

De nieuwe woningen voldoen aan alle moderne eisen en bieden de kwaliteit van het hedendaagse comfort. Door middel van de nieuwste technieken zullen de woningen uiterst energiezuinig zijn.

De Looiershof zal een veilige leefomgeving worden. Het semi-openbare gebied is overdag voor iedereen, maar in de avonduren alleen voor bewoners en gebruikers van de parkeergarage toegankelijk. Het gebied is autoluw en zal mede door de hoogwaardige buiteninrichting een oase van groen en rust vormen. De zorgvuldig gekozen beplanting geeft een afwisselend en levend beeld gedurende de seizoenen.

Monumentale elementen zoals de eerste stadsvestingmuur, het laatste armenhuisje van Maastricht én de oude fabrieksschoorsteen zullen worden geïntegreerd in het plan. Andere bestaande karakteristieke elementen worden hergebruikt en zullen een belangrijke bedrage leve-ren aan de woonsfeer. Het voormalige ‘ketelhuis’ nabij de schoorsteen zal herbestemd worden tot een volwaardige woning. Ook worden bestaande gewelvenkelders geïntegreerd tot sfeervolle wijnkelders.

Het project wordt op duurzame wijze ontwikkelt. De locatie bevindt zich op een gevoelige plek in het centrum. Met zorg wordt aandacht besteed aan het bestaande erfgoed, natuurwaarden, archeologische waarden, omliggende bebouwing en uitvoeringstechnieken. Met zowel aspirant kopers als omwonenden wordt intensief overleg gevoerd over de toekomstige situatie zodat deze naar een voor ieder zo passend mogelijke invulling wordt gebracht.

Het stedenbouwkundig ontwerp zorgt voor nieuwe verbindingen tussen verschillende straten, en geeft de nu nog verborgen vestingmuur weer terug aan de stad.Rivier de Jeker grenst aan de nieuwbouwontwikkeling en is typerend voor de fantastische woonkwaliteit van het Jekerkwartier.

De riante woningen, van 100m2 tot 280m2, kunnen naar wens wor-den ingedeeld. Ook bestaat de mogelijkheid om meerdere parkeer-plaatsen te kopen en/of te huren.Iedere woning heeft een riante buitenruimte met oriëntatie op de zon. Door de toepassing van hoogwaardige materialen, zoals hardsteen, wordt de voorname sfeer van de omgeving in het plan doorgevoerd.

Stadswoningen: 11
Appartementen: 27
Parkeerplaatsen: 175

Resultaten

416 resultaten

Website Project
www.looiershof.com

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan