Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

Drip cake
  • Drip cake
  • Drip cake
  • Drip cake
  • Drip cake
  • Drip cake
  • Drip cake

Drip cake

Limburg Bakt

In de rubriek Limburg Bakt laat Hannah zien dat bakken niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat jong en oud de kunst van het bakken makkelijk onder de knie kan krijgen. Ter gelegenheid van haar twaalfde verjaardag bakte Hannah een feestelijke drip cake.

Ingrediënten
Biscuitmix (kijk op de verpakking voor de verdere benodigdheden)

Voor de vulling:
1 pot aangemaakte kersen
300 gram pure chocolade
300 milliliter slagroom
300 gram ongezouten roomboter
350 gram poedersuiker

Voor de drip:
300 gram witte chocolade
100 milliliter slagroom
eventueel kleurstof

Voor de buitenkant van de taart:
45 gram bloem
240 milliliter melk
200 gram ongezouten roomboter
200 gram poedersuiker
5 milliliter vanillearoma
eventueel kleurstof

Voor de versiering:
heel veel snoepjes

Bak twee biscuits van ongeveer twintig centimeter doorsnee. Snij de biscuits allebei precies doormidden. Nu heb je vier helften, maar we gebruiken er maar drie. Maak voor de vulling de botercrème. Daarvoor heb je de ongezouten roomboter en de poedersuiker nodig. Klop eerst de boter zacht en luchtig en voeg de poedersuiker toe. Meng dit geheel vijf minuten lang. Maak vervolgens de ganache. Daarvoor heb je de pure chocolade en de slagroom nodig. Maak de slagroom heet op het vuur en blijf roeren. Let op dat deze niet gaat koken. Haal de slagroom van het vuur en meng die met de pure chocolade. Zet het mengsel in de koelkast en laat het ongeveer 45 minuten staan. Haal vervolgens de ganache uit de koelkast en klop hem op tot een luchtige mousse. Pak een helft van de taart en doe de botercrème in een spuitzak. Spuit de rand van de taart met een laagje botercrème. Vul de cirkel op met de ganache. Leg daarop de andere helft van de taart en herhaal dat, maar in plaats van de ganache gebruik je hier de aangemaakte kersen. Leg daarop de derde helft en smeer deze met de overige botercrème af. Zet de cake een uur in de koelkast. Maak in de tussentijd de botercrème voor de buitenkant van de taart. Zeef de bloem in een steelpan en voeg de melk toe. Meng dit tot er geen klontjes meer in zitten. Zet de steelpan op het vuur en blijf roeren tot het een soort van deeg wordt. Als je een satéprikker in het midden van het mengsel steekt en de prikker blijft rechtop staan, dan is het mengsel goed. Smeer het mengsel op een bord en doe er vershoudfolie overheen. Laat dit mengsel op kamertemperatuur komen. Klop de boter zacht met de poedersuiker en het vanillearoma. Zodra dit een glad mengsel is, voeg je het bloempapje erbij. Klop dit mengsel minimaal vijf minuten tot een glad geheel. Indien je een kleurtje wilt, doe er dan een beetje kleurstof bij. Haal vervolgens de taart uit de koelkast en smeer deze glad af met de botercrème. Pak de drip erbij en een theelepel. Doe een beetje drip op het puntje van de theelepel en laat in een klein drupje vallen op het randje van de taart. Blijf dat herhalen tot het gewenste resultaat. Smeer ook de bovenkant van de taart af met de drip. Versier de bovenkant van de taart prachtig met de snoepjes.

Tip: je kan met de snoepjes in de hoogte werken door satéprikkertjes te gebruiken.

Resultaten

242 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.