Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

De vergrijzing begint pas

De vergrijzing begint pas

Exclusief | Erfrecht

Er komen steeds meer ouderen. De kranten schrijven al een tijdje dat Nederland vergrijst en velen denken dat we al midden in de vergrijzing zitten. Toch is dat niet waar. Op basis van harde cijfers zien we dat vanaf 2020 het aantal 65-plussers pas echt flink gaat toenemen. Daar waar we nu circa drie miljoen inwoners in deze categorie hebben, zal dat aantal stijgen tot bijna vijf miljoen in het jaar 2040. Dat zal tegen die tijd ongeveer 26 procent van de Nederlandse bevolking zijn. U leest het goed: één op de vier Nederlanders zal straks ouder zijn dan 65.

Wat zal dat gaan betekenen?
Producenten van haarverf zullen goede zaken doen, koersbal zal volkssport nummer één worden, rollators zullen niet aan te slepen zijn en het zal gezellig druk zijn in lunchrooms en wandelkroegen overdag. Naast deze leuke, grappige en positieve gevolgen zal echter ook de harde waarheid van ouder worden op grote schaal zichtbaar worden. Zoals een veel grotere en duurdere vraag naar zorg, veel meer wilsonbekwame mensen en uiteindelijk veel mensen die zullen gaan overlijden.

Juridische en financiële gevolgen
• Als veel mensen zorg nodig hebben, zal de overheid diegenen laten betalen die het vermogen hebben. Zie hier de eigen bijdrage in de zorg.
• Als er veel mensen dement zijn in Nederland, zullen er dus ook veel huizen onverkoopbaar zijn. Iemand die dement is, kan immers niet rechtsgeldig tekenen.
• Als er veel mensen overlijden zonder het hebben van een correct testament, vloeit er veel geld in de staatskas. Leuk voor de staat, minder leuk voor de nabestaanden. Deze erfbelasting had immers geminimaliseerd  kunnen worden.

Samenvattend
Het is voor een hele generatie extreem belangrijk om op voorhand de zaken rondom overlijden, wilsonbekwaam worden en mogelijk in de zorg terecht te komen goed te regelen.

Getroost u zich alstublieft een keer de moeite om uw situatie vrijblijvend met ons te bespreken. We kunnen immers het volgende voor u regelen:

• geen of heel weinig erfbelasting betalen bij het eerste overlijden (regel dat NOOIT met een zogenaamd tweetrapstestament);
• uw vermogen veiligstellen voor de eigen bijdrage in de zorg;
• uw huis in veiligheid brengen bij het eerste overlijden;
• een mooie, onbelaste rente van zes procent opnemen over de kindsdelen;
• de koude kant helemaal uitsluiten;
• de langstlevende benoemen tot executeur met als opvolging de kinderen;
• uitgebreide volmachten waarmee ook vermogen kan worden veiliggesteld voor de zorg.

Ook indien uw partner helaas al is overleden, zijn nog diverse maatregelen te nemen, zoals het veiligstellen van de kindsdelen voor de zorg.

En voor ik het vergeet; we hebben een tweetal nieuwe vestigingen geopend, te weten in Horst en Herten. En natuurlijk blijft onze vertrouwde vestiging in Sittard ook bestaan. Zo kunnen we u overal in onze mooie provincie voorzien van een passend en persoonlijk advies.

0800-1031

Waarvan akte. En heel mooie feestdagen.

Resultaten

353 resultaten

Een eerste gesprek is voor rekening van De Erfrecht Planners.

De Erfrecht Planners Sittard
Parklaan 9 | 6131 KE Sittard
T 0800 - 1031
E sittard@erfrechtplanners.nl
www.erfrechtplanners.nl

Wachtwoord vergeten?

Vul hieronder uw e-mail adres in om een wachtwoord reset link te ontvangen.

E-mail adres