• Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg
 • Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg

Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

De Smockelaer: dé sfeerlocatie in het Heuvelland
 • De Smockelaer: dé sfeerlocatie in het Heuvelland
 • De Smockelaer: dé sfeerlocatie in het Heuvelland
 • De Smockelaer: dé sfeerlocatie in het Heuvelland
 • De Smockelaer: dé sfeerlocatie in het Heuvelland
 • De Smockelaer: dé sfeerlocatie in het Heuvelland

De Smockelaer: dé sfeerlocatie in het Heuvelland

Grensverleggende gulle gastvrijheid

Er hangt nog een zweem van de oude smockelaersromantiek rondom auberge De Smockelaer, zo fraai gelegen in het grensgebied tussen Nederland en België, bovenop de Loorberg, tussen Slenaken en Epen en met uitzicht op het Gulpdal. Hier is het heuvelland in alle jaargetijden op z’n mooist. ‘Zo’n tweehonderdvijftig meter verderop loopt de grens. Daar begint ook het Bovenste Bos en dat was in vroeger tijden een geliefd smokkelgebied’, steekt eigenaar Maurice Loo van wal. ‘Er werd hier van alles gesmokkeld: sigaretten, boter, kleren, koffie, noem maar op. Ja, zelfs koeien. Die brachten in België namelijk veel meer op dan in Nederland. Je kon hier in die tijd ’s nachts dan ook regelmatig Nederlandse boeren met hun koeien illegaal de grens zien oversteken. Nee, smokkelwaar zal je hier nu niet meer aantreffen. Die tijden zijn voorbij.’

Multifunctioneel Vergaderen en Trouwlocatie
Inmiddels is De Smockelaer in bijna tien jaar tijd uitgegroeid tot een multifunctionele horecagelegenheid waar het goed toeven is. Naast wandelaars en toeristen weten ook steeds meer bedrijven de weg te vinden naar De Smockelaer. De in hun soort unieke vergaderzalen beschikken over de modernste faciliteiten. Bedrijven kunnen er dan ook in afzondering naar hartenlust vergaderen. Het zakelijke gedeelte kan perfect worden afgewisseld met teambuildingactiviteiten, zoals het nabouwen van het vakwerkhuys op schaal 1:4, een avontuurlijke Smockelaerstocht met echte smockelaers en douaniers, paardencoaching of een wandeltocht onder begeleiding van een natuurgids. Om een drukke vergaderdag in stijl af te sluiten, is bijvoorbeeld een bijzondere kookclinic mogelijk. Uiteraard kan men blijven slapen in een van de zeer bijzondere accommodaties.

Sinds november 2015 is De Smockelaer door de gemeente Gulpen-Wittem uitgekozen tot officiële trouwlocatie van de gemeente. ‘In het Vakwerkhuys worden ook regelmatig bruiloften, recepties of familiereünies gehouden. We kunnen hier prima groepen tussen vijftig en honderdvijftig personen ontvangen.’

Gezellige gelagkamer
De Smockelaer beschikt over een prima keuken en een gezellige gelagkamer, waar de open haard voor een knusse huiskamersfeer zorgt. ‘Ons menu wisselt per week. We hebben veel streekproducten op de menukaart staan. Ook hebben we veel succes met ons rundvlees dat uit Heijenrath komt en wel van onze buurman de heer Flamand, die met zijn Blonde d‘Aquitainerunderen de ene na de andere prijs wint. Het populaire Smockelaersplankje met kazen en worsten uit de streek en ambachtelijk brood is een populair gerecht op zaterdag en zondag voor de vele wandelaars die hier neerstrijken om bij te tanken, bijvoorbeeld met een Belgisch biertje. Gezelligheid kent bij ons geen tijd’, aldus Maurice Loo.

Resultaten

373 resultaten

Kaart

Auberge De Smockelaer
Givelderweg 2
6276 PB Slenaken-Heijenrath
T 043 - 457 44 45
E info@smockelaer.nl
I www.smockelaer.nl

 • video Maak een virtuele tour door de Smockelaer
 • Exclusief - Nummer 1 Kerstmenu
  Exclusief - Nummer 1 Kerstmenu

  Wanneer u Restaurant de Smockelaer binnentreedt wordt u omarmd door de warme en huiselijke sfeer. Aan tafel geniet u met een knisperend haardvuurtje op de achtergrond van een heerlijke kerstmenu.

  Auberge De Smockelaer
Nummer 1 Account Aanmaken

U kunt een acccount aanvragen met behulp van uw naam en e-mail adres. Na het aanvragen ontvangt u een bevestigingslink om uw wachtwoord in te stellen.