• Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg
  • Al méér dan 30 jaar de Nummer 1 van Limburg

Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

De heerlijke streken van Hans van Wolde

De heerlijke streken van Hans van Wolde

De tv-serie rond de chef zorgde ook voor veel bekendheid.

‘Weet je dat deze lössgrond de beste grond ter wereld is voor groenten en fruit? Ik hoef dus niet ver te gaan voor de mooiste ingrediënten voor mijn gerechten.’ Hans van Wolde, patron-cuisinier van Brut 172, proeft de aardbeien van Wim Notermans uit Hoogcruts.

Door Bert Salden | Fotografie Esther Theunissen

Het buitengoed van Wim ligt praktisch om de hoek. Hij levert hier appels, peren, blauwe bessen, huisgemaakte stroop en natuurlijk aardbeien. Wat wonen we hier in een bijzondere regio, qua natuur, qua bodem, qua uitzicht… Dat is genieten.’
Die regio proeven we veelvuldig terug: de kersen komen uit Cadier en Keer, het vlees en de kruiden uit Margraten, de Limburgse wijnen uit Epen en Noorbeek. ’Je kunt zo veel met de producten uit deze regio. Ook op verrassende wijze. Zo gebruik ik nog groene aardbeien als frisse toets in een salade. Het is dan het zuurtje als frisse tegenhanger bij schaal- en schelpdieren.’
Van de zoete rode aardbeien maakt hij een heldere jus met kruiden, Madagascarpeper en Madagascarvanille. ‘De suiker vervang ik door honing en ik voeg witte wijn toe. Ik dek het geheel af en laat het resultaat twee uur uitlekken. Je houdt er heerlijk, puur aardbeienwater aan over. Dat is ook weer verrukkelijk op de salade of op een frisse crème van yoghurtijs. Het is maar één voorbeeld.’

Weer open
Op 10 juni opende Hans Brut 172 in Reijmerstok weer. Voor het eerst nadat hij de twee Michelinsterren toebedeeld had gekregen. ‘Ik heb nog geen terras, dus buiten serveren was geen optie. We hebben in de lockdownperiode luxe maaltijdboxen aangeboden en getoerd met de Brute Friterie. Even hebben we nog gedacht aan een tweede toer met mooie ijssmaken, maar nu het restaurant weer open is, geven we daar alle aandacht aan.’
Reserveren is voorlopig nauwelijks mogelijk. ‘We hebben dertig couverts voor lunch en diner. Niet meer. We willen ons volledig concentreren op het restaurant. Tot het eind van het jaar zijn we vrijwel continu volgeboekt. Dat was zelfs al voordat de Michelinsterren waren toegekend. Die twee sterren hadden we trouwens niet meteen verwacht.’

De tv-serie rond de chef zorgde ook voor veel bekendheid. ‘Er komen dagelijks mensen kijken. Reijmerstok is daarmee een hotspot geworden. Helaas komt niet iedereen altijd gelegen en daarom hebben we de parkeerplaats moeten afsluiten met een poort.’
Hij lacht, vol trots, relaxed en tegelijkertijd onrustig. ‘Ja, ik sta altijd aan. En zeker hier, op deze heerlijke locatie, bruis ik. Ik ben blij dat we weer gasten mogen ontvangen en daar gaan we voor, met ons hele team.’

Meer informatie op www.brut172.com.

Resultaten

129 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan