Kies een categorie
Zoeken binnen exclusief
terug naar overzicht

Alle categorieën

65 graden hoeve-eitje met aspergesalade en verse truffel
  • 65 graden hoeve-eitje met aspergesalade en verse truffel
  • 65 graden hoeve-eitje met aspergesalade en verse truffel
  • 65 graden hoeve-eitje met aspergesalade en verse truffel
  • 65 graden hoeve-eitje met aspergesalade en verse truffel

65 graden hoeve-eitje met aspergesalade en verse truffel

Koken met Peter

In de culinaire rubriek Koken met… delen bekende en minder bekende koks een mooi recept met de abonnees van tijdschrift Nummer 1 dat u als lezer thuis zelf kunt bereiden voor uw gezin, familie of vrienden. Deze mei-editie is het de beurt aan chef-cuisinier Peter van Rooij van Restaurant Vanille in Eijsden, dat begin dit jaar het tienjarig jubileum vierde. Peter ging aan de slag met hoeve-eitjes, asperges en truffel.

Benodigdheden voor vier personen
4 hoeve-eitjes
6 geschilde en gegaarde asperges klasse AAA
verse truffel
vinaigrette
cress om te decoreren (jonge scheuten)

Voor de hollandaisesaus
2 eidooiers
2 eetlepels castrique (gereduceerde azijn, water, gekneusde peperkorrels, gesnipperd sjalotje, peterselie, kervel en dragonstelen)
100 gram geklaarde boter
peper en zout
citroensap

Werkwijze
Laat de verse hoeve-eitjes 45 minuten op constante temperatuur garen in water van 65 graden Celsius. Asperges schillen en op de gebruikelijke manier garen. Laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges op gewenste dikte en marineer ze in een vinaigrette van één deel appelazijn, drie delen kwaliteitsolijfolie, peper en zout, citroensap, fijngehakte peterselie dragon en kervel.

Hollandaisesaus kloppen
Castrique met eidooiers voorzichtig warmen (let op, niet laten schiften) en garen. Dan als een mayonaise de geklaarde en gesmolten boter druppelend toevoegen en een dikkere saus laten worden zonder verhitting. Op smaak maken met peper en zout en citroensap. Deze hollandaisesaus over de asperges napperen, dan het eitje erop met wat grof zeezout en de truffel eroverheen schaven of raspen. Afwerken met een cress naar keuze.

Smakelijk eten.

Resultaten

259 resultaten

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.