BLOG | Ode aan...

Ode aan…
Juli uitgave 2024

Familieblad Nummer 1 mag evenveel kaarsjes uitblazen als Purple Rain. Veertig jaar geleden, juni 1984, kwam het legendarische album van Prince uit. Hij bestormde hitlijsten en Purple Rain werd in veel landen een nummer 1- hit. Ik was toen een tiener en wist nog niet veel van de wereld. Technologie stond nog in de kinderschoenen, maar Apple introduceerde óók veertig jaar geleden de eerste Mac. Een vierkant blok met toetsenbord. De maatschappij stond aan de vooravond van een culturele revolutie. Prince groeide met zijn artistieke statements uit tot een cultureel icoon en heeft generaties beïnvloed. Met zijn onconventionele stijl, flitsende kostuums, hoge hakken en androgyne uitstraling moedigde hij aan tot zelfexpressie en diversiteit. Met teksten als I’m not a women. I’m not a man. I am something that you’ll never understand van I Would Die 4 U. Ik zong mee, maar had geen flauw idee van de dieper liggende spirituele betekenis. 

In vier decennia hebben we de wereld zien veranderen, groeien, maar ook worstelen. Ondanks de aandacht voor inclusiviteit en zelfexpressie is er ook toenemende polarisatie rondom gender en godsdienst. Zelf ben ik veranderd en gegroeid, heb mezelf mogen ontwikkelen. Ik zie het als voorrecht om al jarenlang inzichten en uitingen te mogen delen in Nummer 1. Lovenswaardig is dat het blad enorm veel vrouwen een platform heeft gegeven. Door hun verhalen te vertellen en hen af te beelden op de cover. Prince was een baken van inspiratie, inzichten en debat. Een mooie parallel naar medialandschap én Nummer 1. Hierin schuilt namelijk de essentie. De opkomst van digitale media heeft de industrie op haar kop gezet.

Nummer 1 is van papieren tijdschrift ook naar multimediale benadering bewogen, waardoor het bereik via platforms groeit. De kracht van Nummer 1 zit niet alleen in het medium, maar juist ook in de mensen. Een klein team dat met ongebreidelde passie, werklust en creativiteit net als Purple Rain en Apple Mac de tand des tijds heeft doorstaan. Waarvoor veel lof en een dikke proficiat.

Claudia Reiner

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan