BLOG | Wonderlijk

Wonderlijk
September uitgave 2023

In mijn letselschadepraktijk word ik met regelmaat geconfronteerd met heftige ellende. Mensen die als gevolg van een ongeval ernstig letsel hebben opgelopen, van wie het leven op de kop is gezet en niet meer weten hoe ze verder moeten. Of gezinnen die ontwricht raken doordat een dierbare komt te overlijden door een medische fout of een ongeval. Als het besef er is dat door een ongeval het leven nooit meer wordt zoals het was, is de bewustwording van hoe fijn het eigenlijk was des te pijnlijker.

Sommigen slagen erin, ondanks de hun overkomen ellende te proberen het leven toch weer een positieve wending te geven. Een zaak die me altijd bij zal blijven in dit kader, is die van een jong gezin dat ernstig werd getroffen toen de moeder op de fiets werd aangereden door een vrachtauto als gevolg waarvan ze zwaar letsel opliep en haar zoontje het leven liet. Ze bleek bovendien zwanger van het tweede kind, welke zwangerschap door het letsel werd afgebroken. Het verdriet in dit jonge gezin was enorm. Een schadevergoeding kon dat onmogelijk compenseren.

Na verloop van tijd ontstond het idee om met behulp van draagmoederschap te proberen nog eigen kinderen op de wereld te zetten. Het verlangen daarnaar was begrijpelijk groot. Met eicellen van de moeder, zaadcellen van de vader en een bereidwillige zeer goede vriendin die als draagmoeder wilde fungeren, lukte dat wonderwel. Ze kregen een drieling. Mijn rol was te zorgen voor de noodzakelijke financiële ondersteuning. De aansprakelijke verzekeraar stelde zich meelevend en coöperatief op. De financiële ondersteuning van het gezin werd geregeld evenals de extra zorg voor de draagmoeder, die vanaf de twintigste week van de zwangerschap het bed moest houden.

Na de geboorte van de drieling kon met de verzekeraar een goede schaderegeling worden getroffen, die het jonge gezin financiële draagkracht bood en een nieuwe toekomst. Het verdriet om het overleden zoontje en niet geboren kind was er niet minder om, maar de drieling bracht als een wonder binnen het gezin ook nieuw geluk.

Ga voor meer informatie over Van Dort Letselschade naar www.vandortletselschade.nl

Raoul van Dort

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan