BLOG | Leeftijdsverschil

Leeftijdsverschil
Januari uitgave 2024

Dit jaar vierden we ons twintigjarig jubileum. We kijken terug op een geweldig leuk uitstapje met het hele team naar Valencia om dat te vieren. We hebben niet alleen enorm genoten met z’n allen, het heeft ook de teamgeest versterkt. Ondanks dat de leeftijden binnen het team behoorlijk verschillen, had dat geen dempend effect op de ondernomen activiteiten. Integendeel, het gaf juist extra dynamiek. Net zoals in het dagelijks functioneren binnen het team. De meer ervaren mensen ondersteunen de jongere collega’s waar nodig of wenselijk en omgekeerd heeft het jeugdige elan en de soms geheel andere kijk op dingen een positieve uitwerking op de oudere garde.

Toch realiseerde ik me onlangs dat het verschil in leeftijd er wel is en helaas niet kan worden uitgegumd. Ik vertelde binnen het team over het recente overlijden van dr. Bert Pals, mijn oude leermeester bij wiens bureau ik in 1990 begon in de letselschadepraktijk. Ik was verbaasd dat ik vooral vragende ogen zag van mijn jongere collega’s bij het horen van de naam Pals. Zijn naam werd door mijn jonge collega’s zelfs niet (meer) gelinkt aan Bureau Pals, het bedrijf dat zeker in de vorige eeuw toonaangevend was in letselschadeland en bekendstond om zijn principiële benadering van dossiers tegenover verzekeraars, oprecht opkomend voor de belangen van slachtoffers. Die houding, die straatvechtersmentaliteit, dat was misschien wel de belangrijkste reden waarom ik indertijd bij dát bureau het vak wilde leren. 

Mijn leermeester heeft me in dat kader veel geleerd, al heb ik daar in de loop der jaren ook mijn eigen invulling aan gegeven. Net zo hoop ik mijn medewerkers ook iets mee te geven waar ze in hun werkzaamheden profijt van hebben of wellicht een andere visie door ontwikkelen. Aldus realiseer ik me dat - ook al ben ik voor mijn gevoel en in mijn hoofd nog steeds veertig - ik inmiddels zo veel qua leeftijd verschil met mijn jongere collega’s, dat de voor mij vanzelfsprekende naam van Bert Pals voor hen slechts vraagtekens oproept. Tja, je wordt toch ouder papa.

Ga voor meer informatie over Van Dort Letselschade naar www.vandortletselschade.nl.

Raoul van Dort

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan