BLOG | Het petje

Het petje
Mei uitgave 2024

Als wielerliefhebber heeft u dat moment in Parijs-Roubaix vast meegekregen. Ongeveer twintig kilometer nadat Mathieu van der Poel was weggereden van het peloton als prelude naar zijn indrukwekkende overwinning van deze voorjaarsklassieker, gooide een vrouw uit het publiek langs de weg opeens een petje tussen de spaken van Van der Poel. Wat haar daarbij bezielde, is niet echt duidelijk geworden. Niet uit te sluiten valt dat het een bewuste poging was de derailleur van de fiets van Van der Poel met het petje vast te laten lopen en hem zo van de overwinning te weerhouden.

Gelukkig trof die actie geen doel en kon Van der Poel onverstoord verder. Maar wat als dit nou eens anders was afgelopen en dat Van der Poel door dat petje ten val was gekomen en daarbij een zodanig letsel had opgelopen dat hij de rest van het wielerseizoen uit de roulatie was geweest? Of nog erger, dat hij zijn profcarrière voortijdig had moeten afbreken, zoals Stig Broeckx overkwam die in 2016 tijdens de Ronde van België zwaar ten val kwam door motorrijders die onderuit waren gegaan. Dan zouden de gevolgen enorm zijn geweest voor Van der Poel, maar daarmee ook voor de werpster. Van der Poel zou zijn schade dan op haar hebben kunnen verhalen. Wanneer die schade alleen het gemiste wielerseizoen 2024 zou betreffen, zou die al van behoorlijke omvang zijn vanwege de uitzonderlijke prestaties van Van der Poel en de daarop te baseren verwachting dat hij verdere grote koersen op zijn naam had kunnen schrijven, met een groei in status, salaris van zijn wielerploeg en prijzengeld als gevolg. Zou het letsel zijn profloopbaan hebben doen eindigen, dan zou zijn schade exponentieel hoger uitvallen. 

Voor de werpster zou het er hoe dan ook slecht hebben uitgezien. De schade zou ze niet hebben kunnen afwentelen op haar WA-verzekeraar, die voor deze opzettelijke handeling geen dekking zou verlenen en ze dan met haar persoonlijke vermogen alle schade zou hebben moeten vergoeden. Zover is het gelukkig niet gekomen en Van der Poel zal nog veel koersen aan zijn palmares kunnen toevoegen.

Ga voor meer informatie over Van Dort Letselschade naar www.vandortletselschade.nl.

Raoul van Dort

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan