BLOG | Aanstekelijk positief

Aanstekelijk positief
December uitgave 2023

In de zomer van 2020 ging onze cliënt, toen zestien jaar oud, met vrienden recreëren in het natuurgebied rondom de Oolderplas. Na de eerste lockdown was het genieten toen ze weer samen eropuit konden gaan. Het was warm en de jeugd besloot te gaan zwemmen. Nergens stond dat dit niet mocht. Een aantal jongeren begaf zich in het water en onze cliënt nam met een aanloopje een duik. Dat ging verkeerd, want ter plaatse was het water erg ondiep. Hij raakte met zijn hoofd de bodem en liep een hoge dwarslaesie op. Hij zal nooit meer een aanloopje nemen, de rest van zijn leven is hij rolstoel- en zorgafhankelijk. 

Met intensieve revalidatie en een enorm hoge motivatie kon hij toch zijn school op vwo-niveau weer oppakken en is hij gedreven daarna een vervolgopleiding te doen. Op zijn verzoek onderzochten we de mogelijkheden tot verhaal van zijn schade te komen. Ons onderzoek wees uit dat de betreffende locatie bekendstond als zwemlocatie, maar ook dat er nergens waarschuwingsborden stonden die wezen op ondiep water of het gevaar van duiken ter plaatse. Naar onze mening was het voor de beheerder van de plas, die bekend was met de situatie ter plaatse, weinig moeite geweest te waarschuwen voor het ondiepe water waarmee het ongeval van cliënt voorkomen had kunnen worden. Door dat na te laten, meenden wij dat de beheerder onzorgvuldig had gehandeld en daarom de schade van cliënt moest vergoeden.

Omdat de beheerder dat weigerde, verzochten we de rechter om diens oordeel. Die bevestigde recent dat de beheerder onzorgvuldig was geweest en dat diens verzekeraar cliënts schade moet vergoeden. Niet volledig, de rechter rekent onze cliënt ook eigen onvoorzichtigheid toe. De schade moet voor tachtig procent worden vergoed, twintig procent blijft dan voor cliënts eigen rekening. In elk geval wordt het merendeel van zijn schade dus vergoed. Dat verandert zijn situatie weliswaar niet, maar het vooruitzicht op een schadevergoeding biedt hem wel de nodige financiële zekerheid. Het is bevredigend dit te hebben kunnen realiseren voor iemand die ondanks zijn ernstige beperkingen positief in het leven staat en dat graag deelt met anderen.

Ga voor meer informatie over Van Dort Letselschade naar www.vandortletselschade.nl.

Raoul van Dort

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan