BLOG | Gefeliciteerd

Gefeliciteerd
Juli uitgave 2024

Toen Daniëlle Vranken me erover informeerde dat met het verschijnen van deze editie Nummer 1 het veertigjarig jubileum viert, vroeg ik me af of ik al eens zo’n jubileum had meegemaakt. Ik herinner me enkel het veertigjarig huwelijk van mijn opa en oma dat ik meemaakte als kind toen ik nog geen voorstellingsvermogen had van hoelang een periode van veertig jaar eigenlijk is. Want dat is het zeker, nog meer als je daar de ontwikkelingen in betrekt die we in die periode hebben meegemaakt. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw was letselschade een rechtsgebied waar weinig aandacht voor was. Slachtoffers van letsel waren nauwelijks bekend met de mogelijkheden om na een ongeval een schadeclaim in te dienen; en ook in de rechtspraktijk was daar weinig aandacht voor. Dat veranderde onder invloed van een uitspraak van de Hoge Raad in 1987 naar aanleiding waarvan de kosten van rechtsbijstand bij letselschade door de aansprakelijke partij moesten worden vergoed. Dat gaf de letselschadepraktijk een boost, in die zin dat het voor rechtshulpverleners aantrekkelijker werd hun diensten aan slachtoffers aan te bieden ter ondersteuning van een schadeclaim. Het besef bij slachtoffers dat ze bij letsel een schadevergoeding konden claimen, moest echter nog indalen en verder tot ontwikkeling komen.

Het inmiddels ter ziele gegane Bureau Pals was in die tijd een van de weinige rechtshulpverleners die zich had toegelegd op de letselschadepraktijk én zich kritisch opstelde ten opzichte van verzekeraars die toen nog in belangrijke mate de dienst in de praktijk uitmaakten. Via Bureau Pals heb ik me in de letselschadepraktijk kunnen bekwamen en doe ik dat tot op heden nog steeds met veel plezier en toewijding. De praktijk is behoorlijk veranderd. Bewustwording onder slachtoffers van de claimmogelijkheden is behoorlijk toegenomen en er zijn meer professionals actief, waaronder helaas ook malafide partijen die de markt verzieken. Zelf loop ik in die markt inmiddels al vierendertig jaren mee en ben ik dus aardig op weg naar dat veertigjarig jubileum. Als ik die mijlpaal haal, zult u dat uiteraard vernemen. Nummer 1 feliciteer ik in elk geval hartelijk.

Raoul van Dort

Nummer 1 Leden Inlog

U kunt hieronder inloggen om deel te nemen aan onze lezersacties.

E-mail adres  
Wachtwoord  

Wachtwoord vergeten?
Maak een nummer1 account aan